Jak vám Bachovy esence pomohou zvýšit sebedůvěru.


Jakým způsobem vám ke zvýšení sebedůvěry mohou pomoci Bachovy esence?

Bachovy květové esence jsou přírodní prostředky vytvořené z divoce rostoucích květů, stromů a pramenité vody, které byly vyvinuty Dr. Edwardem Bachem ve 30. letech 20. století. Tyto esence jsou určeny k harmonizaci emocionálního stavu osoby. Dovedou pracovat na úrovni podvědomí, tedy zasahovat do úrovní, které si běžně neuvědomujeme. Zaměřují na specifické emocionální problémy nebo bloky, které mohou být základem pro nízkou sebedůvěru. Pro práci s Bachovými esencemi je nutné stanovit aktuální emoční stav. Co teď prožíváte? Jak se cítíte právě nyní? Níže je uvedeno několik Bachových esencí, které mohou být zvláště užitečné pro ty, kdo se snaží získat zpět ztracenou sebedůvěru:

Modřín (Larch) je pro lidi, kteří postrádají sebedůvěru a obávají se neúspěchu, což jim brání v další cestě. Pomáhá posílit důvěru ve vlastní schopnosti a povzbuzuje k riziku a zkoušení nových zážitků, aniž by je paralyzoval strach z neúspěchu.

Kejklířka skvrnitá (Mimulus) je určena pro lidi, kteří se bojí známých věcí, mají konkrétní obavy a úzkosti. Podporuje odvahu čelit strachům a nejistotám v každodenním životě, což může posílit sebedůvěru.

Rožec (Cerato) je pro ty, kdo nemají dostatek důvěry ve vlastní úsudek a rozhodnutí, a často se obrací na ostatní pro potvrzení a schválení. Podporuje pevnost vlastního názoru a schopnost spoléhat se na vlastní intuici.

Hořec (Gentian) je pro lidi, kteří se snadno odradí a ztrácejí víru kvůli malým překážkám. Posiluje odolnost a víru v sebe, pomáhá překonávat pesimismus a neochvějně pokračovat vpřed i přes neúspěchy.

Jilm (Elm) je pro ty, kteří jsou přetíženi povinnostmi a pochybují o své schopnosti je zvládnout. Pomáhá obnovit sebejistotu v obdobích přetížení a stresu, posiluje schopnost zvládat výzvy.

Borovice (Pine) je pro ty, kdo se trápí pocitem viny a sebekritikou. Pomáhá překonat pocit viny a podporuje přijetí sebe sama, což je základní krok k posílení sebedůvěry.

Sveřep větevnatý (Wild Oat) je pro ty, kteří si nejsou jistí svým směrem v životě a mají problém najít své životní poslání. Podporuje jasnost vizi a pomáhá jedincům určit svou cestu a poslání v životě, což vede k posílení sebedůvěry.

Toto je jen pár esencí z 38 celkem. Kombinace se doporučují o 1 do 7 esencí v jedné lahvičce. Takže je možné vytvořit několik tisíc kombinací podle individuálních potřeb.  Proto by tyto kombinace měl vytvářet zkušený terapeut na základě  přímé konzultace s klientam. Dobředu namíchané směsi příliš nefungují.

Je důležité si uvědomit, že ačkoli Bachovy esence mohou podpořit emocionální pohodu a mohou nepřímo pomoci zvýšit sebedůvěru tím, že se zaměří na specifické emocionální problémy, měly by být používány jako součást širší strategie pro osobní růst a rozvoj. Pro optimální výsledky mohou být kombinovány s dalšími metodami, jako je terapie, koučink a fyzická aktivita.